Redakcja Asseco News
e-mail: [email protected]
Ponad 700 osób uczestniczyło w jubileuszu Asseco, które świętowało swoje 25-lecie. Na ten jeden wieczór firma otworzyła w warszawskich Łazienkach Królewskich wyjątkową restaurację, w której goście mogli poznać przepis na sukces Asseco. Wśród nich znaleźli się przedstawiciele administracji państwowej, biznesu i mediów w tym: Władysław Ortyl, Marszałek Województwa Podkarpackiego oraz prezesi i członkowie zarządów największych banków komercyjnych i spółdzielczych. Spotkanie stanowiło również okazję dla wręczenia pamiątkowych nagród dla Asseco w uznaniu za dotychczasową działalność.
Adam Góral w rozmowie z Karolem Okrasą opowiedział o początkach firmy, ludziach którzy ją budowali oraz planach na przyszłość. Podkreślił również ogromne znaczenie klientów, którzy zaufali Asseco i dzięki którym udało się udowodnić, że Polacy też mogą oferować wysokiej klasy oprogramowanie.
Budowaliśmy firmę na lata i nasze wartości zawsze były takie same. Musimy zarabiać, bo takie są podstawy funkcjonowania firm, ale nie za wszelką cenę. Miło jest się spotkać z naszymi klientami po 25-latach współpracy i powiedzieć – warto było i dziękujemy za dane nam zaufanie. Tak działamy do dziś, bo to są nasze podstawowe wartości – powiedział Adam Góral, Prezes Asseco Poland.
Ponadto lider Asseco odebrał w imieniu firmy, liczne nagrody i wyróżnienia, m.in. pamiątkowy medal przyznany za wybitne zasługi oraz całokształt działalności na rzecz woj. mazowieckiego oraz wyrazy uznania z rąk Marszałka Województwa Podkarpackiego.
Atrakcją wieczoru były pokazy life-cookingu oraz występ pochodzącego z Podkarpacia zespołu Pectus. Każdy z gości otrzymał także książkę kucharską, pt. „Przepis na sukces Asseco”, w kreatywny sposób przedstawiająca zespół firmy wraz z autorskimi przepisami kulinarnymi.
Poprzedni wpis